Windows 8

In het begin had ik de neiging met mijn vinger op het beeldscherm te tikken of erover heen te vegen want Windows 8 ziet er meer uit als een tablet of smartphone met aanraakscherm dan als een computer. Dat is ook de opzet geweest van Microsoft met Windows 8: één besturingssysteem voor de pc, de laptop, de tablet en de telefoon. Het is de ingrijpendste herziening van Windows in bijna twintig jaar! Het startscherm is opgebouwd uit tegels, eigenlijk pictogrammen, De tegels zijn apps (applicaties) zoals we die kennen van de smartphone. Allerlei programmaatjes voor mail, nieuws, weer, financiën, reizen, camera, foto’s. muziek en ga zo maar door. Zo ziet het startscherm met de tegels eruit:

Eén tegel heeft de naam bureaublad, dat klinkt gelukkig vertrouwd, even aantikken, o nee klikken! En daar is het bureaublad zoals we het kennen sinds Windows 95.

Eh, waar is de startknop gebleven? De startknop is er niet meer! Maar hoe moet je dan een programma starten of de computer uitschakelen? Tja, het is best verwarrend en frustrerend! Vandaar dat ik maar gauw ben begonnen met een nieuw boek: Wegwijs in Windows 8.
(wordt vervolgd)

Reacties

  1. Theo Brantjes zegt:

    Beste Hannie,
    Ik wil de rest van het boek lezen.

Laat wat van je horen

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.